Министърът на туризма Зарица Динкова, която е от партията на

...
Министърът на туризма Зарица Динкова, която е от партията на
Коментари Харесай

Министърката на туризма – с първа среща, Индонезия

Министърът на туризма Зарица Динкова, която е от партията на зелените и провокира още с номинацията си протест от целия туристически отрасъл, се срещна с сътрудника си от Индонезия Сандиага Салахудин Уно, който е на посещаване в България.

В срещата се включи и посланикът на страната Н. Пр. Иуан Богананта.

Двамата министри разискаха опциите за разширение на съдействието и обмена на фрагменти в туризма.

Индонезия е страна, в която 45 млн. души са заети в туризма и изобретателните промишлености. Имайки богат опит в бранша, страната разполага с висококвалифицирани фрагменти, които демонстрират интерес към България.

По  данни на WTTC,  през 2022 г.  в туризма  и обвързваните с него  отрасли  се е формирал Брутният вътрешен продукт на стойност 45.5 милиарда $, като  туризмът е основал и над 11 млн. работни места в Индoнезия.

Според прогноза на WTTC делът на туризма в индонезийската стопанска система се чака да нарасне от 3,6% до 5,7% в идващите 10 години, а броят на работните места в туризма и обвързваните с него браншове да доближи 16 млн. до 2032 година

“Отдаваме огромно значение на развиването на нашите двустранни връзки и за мен е чест да сте тук на първия ми работен ден “, съобщи министър Зарица Динкова и акцентира: „ Наред с летния туризъм, България се трансформира в желана дестинация за ски, културно-исторически, уелнес и СПА туризъм ”.

“За нас това е исторически ден, защото това е първата среща сред Министерството на туризма на България и Министерството на туризма и изобретателната стопанска система на Индонезия “, съобщи гостът. „ Най-добрият метод да стартираме нашите връзки в туризма е с кулинарно прекарване. Решихме, че България ще бъде нашия кулинарен хъб за Европа ”, сподели министър Сандиага Салахудин Уно, който ще посети в границите на деня фабрика за произвеждане на индонезийска храна наоколо до Пловдив.

В отговор министър Динкова предложи на индонезийската страна в България да гостуват техни кулинарни звезди.

България поставя основите на устойчивото развиване на целогодишния туризъм и предлага доста конкурентни условия за вложения в бранша, акцентира министър Динкова.

Страната ни образува една от най-хубавите стойности за туристически артикул спрямо множеството страни в района. Това е и повода да притегля от ден на ден туристи, даже от далечни дестинации като Индонезия.

Министър Динкова акцентира, че България е на 3-то място в Европа по културно-исторически артефакти, незабавно след Италия и Гърция и втора по биоразнообразие.

“Природата е дала на България най-голямото благосъстояние – вълшебните извори на здраве и хубост. Интересен факт е, че страната ни е на 2-ро място в Европа след Исландия по термални минерални извори – над 1600. Потенциалът им занапред ще се развива ”, акцентира министър Динкова.

През 2022 година близо 4000 индонезийци са посетили страната ни, като желана дестинация е София. Двамата министри показаха единодушие, че в туризма реципрочността е от извънредно отношение и има доста неизползвани благоприятни условия, върху които да се градят двустранните връзки.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР