Министърът на туризма Зарица Динкова изпрати писмо до концесионерите на

...
Министърът на туризма Зарица Динкова изпрати писмо до концесионерите на
Коментари Харесай

Министерството на туризма: Концесионерите на плажове да следят за замърсяване от Каховка

Министърът на туризма Зарица Динкова изпрати писмо до концесионерите на плажове, в което ги осведоми за подхванатите дейности във връзка със създалата се обстановка след разрушаването на язовирната стена на „ Каховка “ и ги приканва за дейна позиция при всяка обстановка, в която преценяват, че имат потребност от подпомагане.

Министър Динкова организира работна среща още в петък в Министерството на туризма, по време на която беше основана организация за координирани дейности с Министерството на околната среда и водите по отношение на изразените терзания за евентуална заплаха от замърсяване на българското Черноморие.

За тази цел Министерството на туризма изиска ежедневна информация от Министерство на околната среда и водите, където постъпват систематизирани данни за положението на водите в акваторията на Черно море, както и ежеседмична сводка от Министерство на вътрешните работи за сигурността по плажовете по българското крайбрежие.

„ Няма данни за замърсяване все още. За протичането на един сполучлив и спокоен летен сезон е от извънредно значение да опазим недокоснат туристическия артикул на България и всички български черноморски плажове чисти и безвредни за туристите. Разчитаме на партньорството си с Вас и Ви приканваме при всеки случай, в който прецените за належащо, без съмнение да подавате сигнали, с цел да можем с общи старания да реагираме навреме при възможни признаци на замърсяване по бреговата ни линия “, написа в писмото, с което министърът се обърна към концесионерите и наемателите, които стопанисват българските плажове.

Сигналите могат да се подават на Зеления телефон на Министерство на околната среда и водите: 0887 088440 или 02/9888205, както и на електронен адрес: [email protected] Компетентните екипи на Министерството на туризма са в подготвеност за подпомагане.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР