Министърът на туризма Николина Ангелкова съвместно с експерти от контролните

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова съвместно с експерти от контролните
Коментари Харесай

Плаж в Обзор няма достатъчно спасители

Министърът на туризма Николина Ангелкова взаимно с специалисти от контролните органи направи неочаквана инспекция на морски плаж "Обзор-юг ", който е предан на концесия тази година. В инспекцията взе участие и кметът на Обзор Христо Янев. Плажът е измит с машина и предлага положителни условия на посетителите, само че при инспекцията бе открито, че няма задоволително спасители. Според профилираната разпоредба за водноспасителната активност те би трябвало да са по двама на пост, само че на някои от постовете на линията са единствено по един човек, означи министър Ангелкова.

Тя разясни още, че при предходна инспекция на плажа специалисти от туристическата администрация са установили съществуване на спомагателен преместваем обект, който не е отговарял на схемата, утвърдена от Министерството на туризма. Той е предложил масажни услуги. Обектът към този момент е отстранен, установи министър Ангелкова. На концесионера на плаж "Обзор-юг " ще бъдат направени наставления за премахване на пропуските.

Министър Ангелкова и екипът й инспектираха и морски плаж "Обзор-централен ". Плажът е измит, има задоволително спасители и нужните медицински пунктове, е заключението на проверяващите. Проверките на морските плажове ще продължат до края на летния сезон – те са планови, неочаквани и по сигнали.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР