Министърът на туризма Христо Проданов обяви, че един от основните

...
Министърът на туризма Христо Проданов обяви, че един от основните
Коментари Харесай

Министърът на туризма ще въвежда електронни визи

Министърът на туризма Христо Проданов разгласи, че един от главните му цели е да вкара електронни визи. Това е станало по време на среща с посланика на Обединените арабски емирства (ОАЕ)Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми в София, заяви пресцентъра на Министерството на туризма.

Срещата се организира часове откакто Йемен нанесе въздушни удари по Абу Даби, едно от емирствата, в сряда, а през днешния ден ръководената от Саудитска Арабия сунитска коалиция, бомбардира контролиращите Сана шиитски бунтовници хуси.

В последните години се следи много засилен поток на туристи сред България и ОАЕ и ще се веселя, в случай че развиваме дружно този капацитет, е декларирал Христо Проданов на посланика на ОАЕ у нас.

Министерство на туризма работи за безпроблемното протичане на зимния сезон, тъй че да можем да посрещнем гостите от ОАЕ, е споделил още Проданов.

Той е обяснил, че са водени диалози с управлението на летище „ София “, съгласно които има сериозен капацитет за двойно нарастване на полетите от Близкия изток.

„ Един от главните ни цели е да въведем електронни визи, тъй като това е вероятност, която можем да развиваме “, декларирал министърът на туризма.

От своя страна дипломат Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми сподели, че ОАЕ гледат на България като на стратегически сътрудник и се надяват, че 2022 година ще бъде добра година и ще способства за развиването на връзките сред двете страни, изключително в областта на туризма.

По думите му България има доста положителни условия за туризъм и прелестни места за визити, като сега доста от жителите на ОАЕ избират страната ни за упражняване на зимни спортове. Предпочитанията им са свързани с огромните зимни курорти Банско, Пампорово и Боровец.

Двамата са разискали и опцията за сключване на Меморандум за съдействие в региона на туризма с Министерство на стопанската система на ОАЕ.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР