Министърът на туризма Христо Проданов изрази личното си мнение, че

...
Министърът на туризма Христо Проданов изрази личното си мнение, че
Коментари Харесай

Министър Проданов: Управлението на националните курорти трябва да се регламентира в отделен закон

Министърът на туризма Христо Проданов изрази персоналното си мнение, че нормативното контролиране на ръководството на националните курорти би трябвало да стане в обособен закон, който да е сходен на Закона за индустриалните зони. Да се знае кой стопанисва инфраструктурата, кой защо дава отговор, тъй като размиването на отговорност води до проблемите, които непрекъснато се основават в ръководството на националните курорти, сподели Проданов по време на парламентарния надзор в отговор на въпрос на Николина Ангелкова (ГЕРБ-СДС) за статута на тези курорти. Ние ще работим в тази посока, само че това ще стане след необятно публично разискване, тъй като обстановката е характерна за другите курорти, сподели министър Проданов.

Той заяви, че не е почнало правенето на плануванаъа по отрасловия закон на Наредба за националните курорти.

По мотив чуването на управлението на " Слънчев бряг " от парламентарната отраслова комисия през вчерашния ден, министърът подсети, че сдружението е 75 на 100 държавно и 25 на 100 е благосъстоятелност на редица частни акционери. Той уточни, че страната няма особена опция да се намесва в политиката и определянето на управителния състав на сдружението, тъй като това е от компетенциите на Общото заседание.

Трябва нещата да се регламентират, да има непоколебим надзор и този, който получава средствата от туристическия налог, от локалните налози и такси, той да има опция да поддържа инфраструктурата, тъй като протичащото се сега, е един обаян кръг, в който никой не носи отговорност, съобщи министърът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР