Министърът на туризма е напуснала ръководните органи на ПП Зелено

...
Министърът на туризма е напуснала ръководните органи на ПП Зелено
Коментари Харесай

Министър Зарица Динкова е напуснала Зелено движение

Министърът на туризма е напуснала управителните органи на Политическа партия „ Зелено придвижване “ на 5 юни 2023 година и е прекратила участието си в партията на 22 ноември 2023 година Това оповестиха за TravelNews от централата на организацията. Динкова беше в Националния съвет на партията, която е част от обединението „ Продължаваме Промяната - Демократична България “. „ Към днешна дата нямаме позиция по снемане на доверието на министър Динкова “, подчертаха от „ Зелено придвижване “. Организацията към този момент отдръпна обществено доверието си обаче от министъра на околната среда и водите Юлиян Попов. Политическа партия „ Зелено придвижване “ не е номинирало претенденти за министри в кабинета „ Денков ", подчертаха от централата.

Същевременно в редиците на Политическа партия се приказва, че ще бъде в листата за евродепутати на партията. Мястото и е дадено от един от съпредседателите на партията - Кирил Петков, до който била близка, и персонално той я е предложил за министър на туризма, разясниха пред TravelNews депутати от ръководещата коалиция. не пожела да разяснява тематиката след изпратени въпроси до Министерството на туризма.

Туристическият отрасъл и досега работи мъчно с нея, като непрекъснато я подлага на критика за неналичието на комуникация. Медиите също мъчно получават информация от министерството, което напълно се затвори и не води транспарантна политика. Големите сдружения в туристическия бизнес още с номинацията на Динкова за министър реагираха остро на кандидатурата и желаеха нейното отдръпване. Секторът се надяваше на кандидатура, която да идва от сектора и да влезе бързо в ритъма на работа и решаването на задълбочаващите се проблеми, които не престават да висят към този момент с години. Бизнесът се надява министър Динкова да бъде заменена при ротацията през март следващата година.

не е позната в туристическия отрасъл. Тя е магистър по дипломация и интернационалните връзки от Университета " Комплутенсе " и Дипломатическа школа към Министерството на външните работи на Кралство Испания, Мадрид. Тя беше заместник-министър на външните работи в двете служебни държавни управления през 2021 година Преди това е била основен политически консултант в Европейския парламент към евродепутата Радан Кънев. Има опит като управител на огромни интернационалните планове за Организация на обединените нации и Европейски Съюз.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР