Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова коментира оставката

...
Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова коментира оставката
Коментари Харесай

Шалапатова плю напусналата Деси Стоянова в ефир: Реални резултати искам. Тя не е свикнала на такава работа

Министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова разяснява оставката на зам.-министъра в студиото на „ Твоят ден “ по NOVA NEWS. Тя уточни, че не била осведомена в елементи за причините за напускането на Десислава Стоянова, те са подадени в писмен тип до премиера.
„ Темпото на нашия екип беше по-високо от това, на което тя е привикнала. Част от политиките, които организираме са нови за нея. Моята цел е да работя с хора, които могат да следват високо движение и да имат действителни резултати “, сподели министърът.
„ Аз съм министър с висока експертиза, с академична купа “, съобщи Шалапатова. Тя добави, че в никакъв случай не е заявяла подправени обещания.
По нейни думи министерството стартира политика на обществените вложения. Тя разясни, че главната цел е била да има таргетиране при общественото подкрепяне. Шалапатова е на мнение, че единствено с подкрепяне не може да се изкорени бедността. 120 млн. лева се влагат повече за помощи, добави министърът.
Шалапатова уточни, че политиката за хората с увреждания е най-амбициозната политика за промяна на министерството. Тя изясни какви промени са заложени за идната година.
Шалапатова изясни и какви са измененията за работещите, заложени в бюджета.
Министърът разяснява казусът с асистентите по стратегиите за персоналната помощ. По нейни думи ползвателите на услугата споделят, че от време на време асистентите не са добре подготвени. Шалапатова уточни, че имат за цел, дружно с Министерството на финансите и работодателите да подобрят средата за хората с увреждания, тъй че те да вземат участие интензивно в пазара на труда. По нейни думи има сполучлив разговор по тематиката. „ Социалните служащи имат в мое лице най-силният съидейник “, по този начин разяснява тя митинга на обществените служби. Шалапатова добави, че ще има нарастване на заплатите, само че към момента не е ясно с какъв брой ще бъде то.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР