Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков заяви, че може

...
Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков заяви, че може
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков обяви кога ще бъде подписан нов договор за доставка на авиационно гориво

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков съобщи, че м оже би през днешния ден или най-късно във вторник ще бъде подписан нов контракт за доставка на авиационно гориво, което е на същата цена, каквато е доставена от " Лукойл ".

Той разяснява тематиката, откакто взе участие в откриването на благотворителен базар с мартеници в Министерството на образованието и науката.

Няма заплаха Държавният авиационен оператор (ДАО) да спре работа, съобщи пред публицисти по-рано в Народното събрание министър-председателят Николай Денков. Премиерът отговори на въпрос, обвързван с изпратено писмо от ДАО (бившият „ Авиоотряд 28 “) до министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков, в което се показва, че авиоотрядът няма контракт за самолетно гориво - керосин, а писмото е изпратено през вчерашния ден, ден преди дерогацията за съветския нефт да бъде предварително прекъсната. 

" Към момента ситуацията е такава . Ако договорът бъде подписан във вторник, това е първият работен ден след празниците, значи, че все още, през почивните дни, горивото за плануваните полети е подсигурено, както и всички нужни процеси по поддържане на сигурността на полетите са обезпечени и няма безусловно никакви терзания за ползвателите на услугите на държавния народен оператор. Това е което, мога да кажа все още ", съобщи министърът на превоза. 

Предложението от тяхна страна е за даване на складови размери - в случай че желаеме да имаме налични количества, можем да го съхраним на летище София и да си купим гориво напред. Цената е сходна с тази на " Лукойл ", която е била досега, още веднъж означи транспортният министър. Той сподели, че " съветско гориво от през днешния ден, по условията на европейския правилник, към този момент не се употребява и няма по какъв начин да бъде доставено, тъй че е завършено с евтиното съветско гориво, което въобще не е на ниска цена ". 

" Обстановката е спокойна и трябваше да кажа истината пред вас, тъй като това, което нощес се тиражираше, е безспорна дезинформация и лъжа ", съобщи министърът на превоза. По думите му писмото, което е изпратено от Държавния авиационен оператор, не е това, което е оповестено в медиите. " В писмото има крайна част, в която се изяснява цялата обстановка и може би тази част, може би съзнателно, не е показана на обществото, или е поднесена по килнат метод, с цел да се сътвори напрежение и още веднъж агитация, че неналичието на съветско гориво ще сътвори разтърсвания както на пазара, по този начин и в страната, което няма по какъв начин да се случи ", разяснява Гвоздейков.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР