Министърът на транспорта Георги Гвоздейков отговори на бившия служебен транспортен

...
Министърът на транспорта Георги Гвоздейков отговори на бившия служебен транспортен
Коментари Харесай

Транспортният министър с три въпроса към предшественика си за медицинските хеликоптери

Министърът на превоза Георги Гвоздейков отговори на някогашния длъжностен транспортен министър Христо Алексиев за

След като е толкоз угрижен да има хеликоптери, дължи отговори, написа той във Facebook.

Министърът слага следните три въпроса пред Алексиев:

" 1. Защо закри плана България Хели Мед Сървиз и изхвърли труда на специалистите в кофата, откакто осигуриха първият хеликоптер, с цел да започва активността по HEMS още през месец май?!

2. Защо е оповестил процедура по Оперативна програма за доставка на УСЛУГА и я разпорежда на външен реализатор (аутсорсинг), а не афишира Оперативна програма за обезпечаване на два хеликоптера на " Сух лизинг " (Под наем без екипаж), в случай че имаме най-малко осем готови водача и България получава безплатно финансиране по НПВУ за покупка на 6 броя нови хеликоптера и създаване на системата HEMS, с цел да прави тази услуга?!

3. Защо приказва лъжи, да вземем за пример за образование на водачи, като договорът е обществен и всеки може да го прочете в портала на АОП и в него няма уговорка за образование на български водачи?! ".
 Редовното държавно управление направило грях за медицинските хеликоптери
Редовното държавно управление направило грях за медицинските хеликоптери

Според Христо Алексиев България можела да ги има до 2 месеца

Гвоздейков жигосва като политическо двуличие да се приказва за полезността на човешкия живот, когато преди сключване на контракт за придобиване на хеликоптер с български водачи на цена от 2.5 млн лв. с включени всички разноски за употреба за една година се закрива България Хели Мед Сървиз, а по-късно се прави поръчка за 18 млн. лв., която се разпорежда на непозната компания с непознати водачи без включено образование на български екипажи.

" Г-н Алексиев, разликата са едни 8 млн. лв. на данъкоплатците, които можем да влагаме в успеваемост, човешки фактор, да проведем образования на медицински и летателни екипажи, да подсигурим нови услуги в превоза, да подобрим действителни проблематични сектори в инфраструктурата ", акцентира Гвоздейков и добавя, че заложените от някогашния отраслов министър цена и условия във въпросния контракт не избавят животи, а са финансово задължение и положителни комисиони, скрити зад подправени планове.
 Първият медицински хеликоптер у нас - втората половина на 2023 година
Първият медицински хеликоптер у нас - втората половина на 2023 година

За един хеликоптер ще бъдат подготвени сред два-три екипажа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР