Министърът на спорта Димитър Илиев с приветствие по случай Деня

...
Министърът на спорта Димитър Илиев с приветствие по случай Деня
Коментари Харесай

Димитър Илиев към олимпийците: Бъдещето е ваше, а ние ще се радваме заедно с вас на всяка победа

Министърът на спорта Димитър Илиев с одобрение по случай Деня на българския олимпиец: 

Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец!

Днес целият свят си напомня полезностите на олимпизма – съвършенство, другарство и почитание. Те имат несравнимия капацитет да сплотяват човечеството и да показват естествения блян на всеки състезател към върхови достижения и феърплей. На днешния ден през 1894 година в Париж по концепция на Пиер дьо Кубертен в Париж се заражда актуалното олимпийско придвижване и се учредява Международният олимпийски комитет. Две години по-късно България е една от 14-те страни, взели участие в първите модерни Олимпийски игри в Атина.

Горд съм от триумфите на всички наши олимпийци и техните треньори, постигани на най-големия състезателен конгрес. Вие сте лицето на България пред света и сте доказателство, че с усърдие, непримиримост и отдаденост няма непостижими цели.

До олимпийските игри в Париж остава малко повече от година. Предстоят голям брой олимпийски квалификации и огромни шампионати, а нашите състезатели имат шанса да продължат да пишат златната спортна история на България. Сигурен съм, че ще дадете всичко от себе си, с цел да извършите най-голямата фантазия на спортиста – присъединяване на олимпийски игри и ще визиите почтено страната ни следващата година. Защото няма друго събитие по света, което да увлича по този начин мощно, да дава несравним позитивен заряд, да основава другарства и да има една водеща задача – мир и съгласие.

Пожелавам на всички български спортисти и треньори здраве и реализиране на начертаните цели! Вярвам във Вашите триумфи! Бъдещето е Ваше, а ние ще се радваме задно с Вас на всяка победа!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР