Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и нейният

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и нейният
Коментари Харесай

Възможности за финансиране на ВиК проекти бяха обсъдени на среща в МРРБ

Министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова и нейният екип срещнаха кметовете на общините Исперих и Самуил с опциите за финансиране на ВиК планове, в това число със средства от европейските фондове. От своя страна представителите на локалните управляващи показаха проблемите с ВиК инфраструктурата, които има в двете общини.

На срещата бяха коментирани още качеството и цената на ВиК услугите, предоставяни от ВиК операторите в региона и въздействието, което повишението на цената на електрическата енергия оказва върху тях.

В диалога участваха също изпълнителният шеф на „ Български ВиК холдинг " ЕАД Илиян Илиев и шефовете на „ Водоснабдяване - Дунав " ЕООД - Стоян Иванов, и на „ ВиК " ООД - Исперих - Айдън Мехмед.

На срещата стана ясно, че нужните средства за доизграждане и рационализация на ВиК инфраструктура, за резистентност и реализиране на сходство с европейските наставления в област Разград са индикативно 846 млн. лева, от които нужните вложения единствено за общините Исперих и Самуил възлизат на 95 млн. лева

Целта ни е да приключим водните цикли в съответните области, които към днешна дата имат безкрайно финансиране от Европейския съюз, акцентира арх. Комитова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР