Министърът на регионалното развитие и благоустройството присъства на първата инспекция

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството присъства на първата инспекция
Коментари Харесай

Властта започна проверки за качеството на пътищата в страната, първа беше АМ Хемус

Министърът на районното развиване и благоустройството участва на първата ревизия на Автомагистрала „ Хемус “ на сектор в гаранционен период край Ябланица.

Институтът по пътища и мостове прави инспекция на републикански пътища и автомагистрали, които са влезнали в употреба и към момента не е изминал гаранционният интервал.

По график през септември се планува премерване на повърхностна равност на 13 пътни сектора. Водещото при сформиране на графика е да бъдат измерени пътища, на които скоро ще изтекат гаранционните периоди, съобщи министър Цеков, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му предстоят спомагателни инспекции на пет мостови уреди, за които също изтичат гаранционните периоди, също и 10 пътни сектора, за които ще бъдат взети сондажни ядки, с цел да се откри има ли проблеми в качеството на тези обекти. Ако се окаже, че има такива, страната да може да предяви правата си по отношение на изпълнителите.

„ Това е първият тест, който е някакъв вид образна диагностика или знак за това дали има по-сериозни деформации и проблеми с качеството на инвестиции материал, за което се вършат напълно разнообразни тествания дали има проблеми с носимоспособност, дебелина на пътната структура “, уточни още министър Цеков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР