Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков се

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков се
Коментари Харесай

Министър Шишков се срещна с игумена на Рилския манастир Адрианополски епископ Евлогий

Министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков се срещна през днешния ден с игумена на Рилския манастир свещеник Евлогий.

Тема на срещата бе одобряването на Подробния организационен проект на Рилската Света обител.

Обсъдени бяха въпроси, свързани с действането на ПУП-а и вероятните стъпки за ускорение процеса по приемането му.

Подробният организационен проект е основен за започване строителството на пречиствателна станция на територията на манастира и е належащо изискване, за въвеждането в употреба на подготвени от години здания – за поща, пожарна, полиция, кметство и учебно заведение в границите на манастира.

Въпросът с утвърждението на ПУП-а на Рилския манастир се дискутира от години при разнообразни държавни управления, само че без резултат, стана ясно на срещата.

„ За страдание в цялата страна е по този начин “, разяснява районният министър. „ Все няма обмисляне и най-после се оказва, че колкото и да сме бедна страна по-лесно се намират пари, в сравнение с нещо да е планувано в точния момент “, акцентира още проектант Шишков и добави, че „ Подробен устройствен план няма, тъй като не е планувано в точния момент. “

Намеренията са с изключение на пречиствателна станция в Светата обител да се изградят още тръбопровод и канал, които да свържат всички здания на територията.  Отделно, защото електропреносната мрежа там е правена преди 60-70 година се възнамерява отначало да се построи, като се слагат нови модерни трафопостове, които също да свържат всички нови здания, включително и в този момент съществуващите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР