Министърът на правосъдието в служебния кабинет Крум Зарков проведе онлайн

...
Министърът на правосъдието в служебния кабинет Крум Зарков проведе онлайн
Коментари Харесай

Зарков се надява темата „България в Шенген“ да остане на дневен ред през шведското председателство

Министърът на правораздаването в служебния кабинет Крум Зарков организира онлайн среща с Йесика Росуол, министър по европейските въпроси на Швеция, оповестиха от правосъдното ведомство. По време на диалога министърът изрази вяра, че тематиката „ България в Шенген “ ще остане на дневен ред по време на шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

 

“България е ангажирана да промени правосъдната си система и изрично имаме право да бъдем в Шенгенското пространство ”, съобщи още министър Зарков.

 

Той изясни, че България е в непрекъсната връзка с Европейската комисия (ЕК) и страните членки, и ги осведоми постоянно за осъществяването на уговорките по Плана за възобновяване и резистентност и в подтекста на механизма за господство на правото.

 

По-рано днес президентът Румен Радев се срещна в София с изпълнителния заместник-председател на Европейска комисия, отговарящ за стопанската система в полза на хората, Валдис Домбровскис. Държавният глава е декларирал, че участието в еврозоната и в Шенген е стратегическа цел за България и нейното реализиране ще бъде логически и подобаващ свършек на процесите на интеграция.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР