Министърът на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър
Коментари Харесай

Цецка Цачева откри съдебна зала в бургаския затвор

Министърът на правораздаването Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила откри изнесена правосъдна зала в пандиза в Бургас. Помещението е особено обособено за разглеждане на каузи с присъединяване на лишени от независимост.

Преди това тя има работна среща с административни ръководители на съдилища и прокуратури в Бургас. На откриването участваха ръководителите на правосъдните институции в регионалния град. Цачева оцени пилотния план на изнесената зала като добра самодейност на управлението на пандиза и съдилищата. При съвещанията в тази зала ще бъдат обезпечени правата на участниците в процеса, увери тя. В същото време това ще докара до експедитивност. Няма да се губят време и средства за конвоиране на лица от едно място на друго, добави министърът.

На журналистически въпрос за пропускателния режим и спазването на правилото на публичността, прогласен в Наказателно-процесуален кодекс, Цачева сподели, че този режим е подобен, какъвто е и в правосъдните покои в страната. Според нея правилото на публичността на процеса няма да бъде нарушен, обезпечени са и правата на участниците. Инициативата с изнесената зала цели спестовност, икономисване на средства, само че при прецизно съблюдаване на върховенството на закона.

В изявлението си министър Цачева обърна внимание на различен проблем - с незаетите бройки в системата. Като образец уточни съдилищата в граничните региони и сподели, че засяга Царево. Там заради изключителната натовареност в предишен интервал са напуснали магистрати. В същото време Висш съдебен съвет не е оповестил състезания, с цел да бъдат заети местата. Съществува и неспособност за командироване на задоволително магистрати, които да поемат работата в Царево. Проблемът е сериозен и Цачева съобщи, че е поела ангажимент да го сложи на разискване пред Висш съдебен съвет с рекомендация от страна на сътрудниците си в Бургас по най-бързия метод да бъде решен. Дори и в случай че за това е нужна смяна в Закона за правосъдната власт. Министърът добави, че това е сериозен проблем и без значение дали става въпрос за граничен регион, или не, би трябвало да има окомплектоване със съдии и прокурори, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР