Министърът на правосъдието Надежда Йорданова подписа Допълнителния протокол към Конвенцията

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова подписа Допълнителния протокол към Конвенцията
Коментари Харесай

Надежда Йорданова подписа допълнителен протокол за борба с киберпрестъпността |

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова подписа Допълнителния протокол към Конвенцията за закононарушения в кибернетичното пространство на Съвета на Европа, заяви тя на страницата на " Демократична България " във фейсбук.

Протоколът цели възстановяване на съдействието сред правосъдните органи във връзка със събирането и достъпа до електронни доказателства за задачите на наказателния развой и основава по-голяма правна сигурност във връзка с изискванията, при които доставчиците на услуги могат да дават отговор на непосредствени претенции за даване на данни.

" Подобряването на трансграничния достъп до електронни доказателства е въпрос от огромно значение за наказателното произвеждане. Повече от 80% от всички наказателни производства изискват събиране на електронни доказателства. В забележителен брой случаи такива данни са нужни, с цел да оказват помощ правоприлагащите и правосъдните органи да доведат напъните си до сполучлив резултат.

Статистическите данни демонстрират, че повече от половината от всички следствия се нуждаят от трансграничен достъп до електронни доказателства. Интернет сътвори условия за отбягване от правораздаването. Консолидиран отговор се чака дълго от нашите правосъдни и правоприлагащи сътрудници за директно и експедитивно съдействие сред тях и доставчиците на услуги. По рано през днешния ден подписах и Протокол за възнаграждение на доброволни вноски от страна на България в интерес на Венецианската комисия и Европейския съд по правата на индивида ", написа Йорданова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР