Министърът на правосъдието Надежда Йорданова говори пред журналисти. Тази сутрин

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова говори пред журналисти. Тази сутрин
Коментари Харесай

Министър Йорданова: Закриването на съдебни органи не е лесна задача, но това трябва да бъде свършено

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова приказва пред публицисти. Тази заран Висш съдебен съвет провежда чуване на ръководители на прокуратури в София поради закриването на спецъда и спецпрокуратурата.

" Към сегашния миг признатият закон е доста явен - планува тримесечен интервал, в който ръководителите на закритите профилирани съдилища и прокуратури да провежда предаването на висящите и завършилите каузи. Това, което чухме през последните няколко седмици, са разнообразни изказвания за неспособност на осъществяване на закона и изказвания за непълноти ", сподели тя.

На всеки въпрос има законодателно решение, въпрос е на организационна работа. Възможно е да нужна смяна в разпоредбите, признати от пленума на Висш съдебен съвет и прокуратурата за организацията.

" Закриването на правосъдни органи не е лесна задача, изисква доста сериозна и прецизна организационна работа, само че това е нещо, което би трябвало да бъде свършено. Към сегашния миг няма дефинирано и импортирано законодателно предложение за удължение на периода за закриване на спецправосъдието ", добави още министър Йорданова.

Има предложение за образуване на работна група сред правосъдния министър и ръководителите на прокуратурите. 

" Дебатът ще продължи. Аз обаче чакам този интервал да не бъде в безучастие а да бъде подхванато всичко за осъществяване на закона ", съобщи Йорданова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР