Министърът на правосъдието на Австрия Алма Задич призова днес политиците

...
Министърът на правосъдието на Австрия Алма Задич призова днес политиците
Коментари Харесай

Алма Задич: Босна и Херцеговина има европейска перспектива, но трябва да извърши реформи

Министърът на правораздаването на Австрия Алма Задич прикани през днешния ден политиците в Босна и Херцеговина да възприемат съществено шанса, който се предлага на страната да получи статут на претендент за участие в Европейски Съюз и най-сетне да стартира да ползва предстоящите промени, заяви организация ХИНА.

Задич, която е родена в босненския град Тузла, е на публично посещаване в страната. Тя съобщи помощ на австрийското държавно управление, потвърждавайки мощната поддръжка за европейската вероятност на Босна и Херцеговина.

Западните Балкани и изключително Босна и Херцеговина, са приоритет на Австрия, съобщи Алма Задич пред публицисти в Сараево.

Тя сподели, че като е дал статут на кандидатки за участие на Украйна и Молдова преди две седмици, Европейският съвет е изпратил явен сигнал, че желае да направи същото за Босна и Херцеговина, само че това изисква приемането на три значими новаторски закона. Задич сподели, че политиците в Босна и Херцеговина имат огромна отговорност за реализирането на промените, касаещи върховенството на закона, конституционните промени и правосъдната система.

Последните три години бяха изгубени на процедура, тъй като в случай че политиците в Босна ги бяха употребявали както би трябвало, страната към този момент щеше да има статут на претендент, сподели австрийският министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР