Министърът на правосъдието Иван Демерджиев и европейският главен прокурор Лаура

...
Министърът на правосъдието Иван Демерджиев и европейският главен прокурор Лаура
Коментари Харесай

Правосъдният министър Иван Демерджиев разговаря с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши

Министърът на правораздаването Иван Демерджиев и европейският основен прокурор Лаура Кьовеши организираха онлайн среща, оповестяват от пресцентъра на министерството на правораздаването.

Те са разискали усилването на взаимоотношението сред българските управляващи и Европейската прокуратура разискаха.

" След срещата ни на 10 юни 2021 година Министерството на правораздаването предприе дейности за разширение на кръга от органи по член 24, параграфи 1 и 2 от Регламента за европейската прокуратура и за определяне на спомагателни канали за докладване на Европейската прокуратура на закононарушения “ - изясни министър Демерджиев.

Той обърна внимание, че вследствие на това България нотифицира още две институции, които да подават сигнали към Европейската прокуратура по формирани наказателни производства - Министерството на вътрешните работи и Агенция " Митници “.

Разширен е и кръгът от институции, които могат да подават сигнали към Европейската прокуратура.

" Вярваме, че тези дейности ще засилят съдействието сред Европейската прокуратура с българските управляващи “, сподели още Демерджиев.

Лаура Кьовеши оцени високо напъните на екипа на Министерството на правораздаването по поставените през юни месец въпроси, показват от правосъдното министерство.

" Това, че вие сте разширили метода на докладване по член 24, параграфи 1 и 2 е нещо, което ние приветстване. По този метод ние можем директно да получаваме сигнали от полицията, от Гранична полиция и от Агенция " Митници “. Това сигурно ще усъвършенства освен съдействието ни, само че и качеството на делата. Като цяло мога да кажа, че съдействието ни с България е доста положително, първоначално имахме прочут проблем, че всички каузи трябваше да минават през прокуратурата и първоначално получавахме единствено дребни каузи. Сега, когато тази опция е разширена, ще можем директно да обсъждаме разнообразни въпроси с органите на първа линия при определяне на закононарушения “, е декларирала Кьовеши на срещата.

Иван Демерджиев и Лаура Кьовеши разискаха и нуждата от промени в българското законодателство по отношение на работата на Европейската прокуратура.

Министерството работи интензивно по тези тематики и има подготвеност да ги даде на вниманието на 47-ото Народно заседание, показват от ведомството.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР