Министърът на правосъдието е разпоредила да започне работа по промяна

...
Министърът на правосъдието е разпоредила да започне работа по промяна
Коментари Харесай

Сменят правилата за конвойната дейност след като задържан не беше пуснат да погребе майка си

Министърът на правораздаването е разпоредила да стартира работа по смяна на разпоредбите за откакто съдията от Софийския градски съд Мирослава Тодорова огласи, че правосъдната защита и пандизите са отказали да изпълнят правосъдно предписание арестуван да отиде на погребението на майка си, написа.
От Главна дирекция „ Охрана “ (ГДО) и в Главна дирекция (ГДИН) са декларирали на съдията, че конвоират арестуваните единствено до болница и до органи на правосъдната власт, а Централните софийски гробища не са такова място.
Министърът на правораздаването разпореди инспекция на случая в двете дирекции. Като без да оповестяват какви са резултатите от нея, през днешния ден от министерството показват единствено, че точно след нея Ахладова е наредила „ да се сътвори работна група, която да предложи нормативни промени по отношение на режима на конвойната активност “.
Тя показала, че в новите правила би трябвало да бъде взето поради решението на Европейския съд по правата на индивида по делото „ Вецев “. Преди година пандизчията Валтер Вецев осъди България, защото не му е било позволено да отиде на погребението на брат си.
 Ахладова разкри какъв брой македонци са получили българско поданство Ахладова разкри какъв брой македонци са получили българско поданство
За 10 години близо над 65 хиляди македонци са получили българско поданство. При съвсем всички случаи съображение за това е доказване на...
Тогава настояването му да изпрати своя непосредствен в последния му път не е било прегледано от съд и Европейски съд по правата на човека съобщи, че точно съдът би трябвало да реши дали възможното конвоиране на арестувания би представлявало заплаха за обществото (повече за решението виж тук).
В случая, за който с отворено писмо сигнализира арбитър Мирослава Тодорова, е осъществена точно такава преценка от нея и е позволено на арестувания да отиде в избрани часове на погребението на майка си. Но това не става поради отхвърли на правосъдната защита и пандизите.
Създаването на новите правила за конвоя е предоставено на работната група, която ще оглави зам.-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов. В нея ще влязат представители на дирекцията на Министерство на правосъдието, която реализира процесуалното посланичество пред съда в Страсбург, на ГДО, на ГДИН, на Съвета по законодателство в министерството и на Министерство на вътрешните работи.
Министър Ахладова им е дала един месец, с цел да са подготвени с съответни оферти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР