Министърът на правосъдието Данаил Кирилов и генералният прокурор на Казахстан

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов и генералният прокурор на Казахстан
Коментари Харесай

Министър Кирилов подписа с Казахстан договор за трансфер на осъдени лица

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов и генералният прокурор на Казахстан Гизат Нурдаулетов подписаха Договор за трансфер на наказани лица сред Република България и Република Казахстан.

Договорът дава опция лицата, наказани на отнемане от независимост, да изтърпяват наказването в тяхната страна по генезис, като по този метод се реализира по-ефективно превъзпитание и обществена рехабилитация на лишените от независимост. Договорът показва централните органи, изискванията и процедурите по прехвърлянето, в това число нужните документи, единодушията на осъдилата и изпълняващата страна, както и на наказаното лице, отхвърли от трансфер, въпросите за осъществяването на наказването в изпълняващата страна, амнистията, помилването, както и въпроси по отношение на действието на контракта.

Генералния прокурор господин Гизат Нурдаулетов увери министъра на правораздаването, че българските органи постоянно могат да разчитат на цялостно подпомагане от тяхна страна. Подписаният Договор е направен в сходство с откритите интернационалните стандарти за трансфер на наказани лица и при отчитане на особеностите на националните правни системи на България и Казахстан.

Министърът и генералният прокурор споделиха, че с подписа си през днешния ден са поставили един добър край на създаване на системата от контракти в областта на правното съдействие по наказателни каузи сред двете страни. В момента сред България и Казахстан са подписани и се ползват подписаните през 2014 година Договор за правна помощ по наказателни каузи и Договор за екстрадиция, които основават условия за дейно гонене и наказване на причинителите на закононарушения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР