Министърът на правосъдието Атанас Славов заяви пред bТВ, че не

...
Министърът на правосъдието Атанас Славов заяви пред bТВ, че не
Коментари Харесай

Атанас Славов: Десислава Атанасова не бива да си прави отвод по делото за промените в Конституцията

Министърът на правораздаването Атанас Славов съобщи пред bТВ, че не е склонен Десислава Атанасова да си прави отказ по делото за измененията в главния закон, в случай че бъде определена за парламентарен арбитър.

 

Към момента президентът Румен Радев и депутатите на " Възраждане " и " ИТН " нападат конституционните промени.

 

" Важно е да бъдат предпазени измененията в главния закон от Конституционния съд. Не би трябвало госпожа Атанасова да се лишава от присъединяване в може би най-важното дело на годината. Не съм склонен да си направи отказ по това дело ", сподели Славов.

 

Според него тя ще бъде определена с монолитно болшинство. Той изясни догатката си с това, че зад кандидатурата ѝ стоят решения на водачите на парламентарно показаните партии. Правосъдният министър посочи, че също би подкрепил нейната кандидатура, в случай че беше народен представител, тъй като е " номинация на водачите ".

 

Славов разяснява и едно от изискванията да станеш парламентарен арбитър - съществуването на морални и нравствени качества. По думите му тази оценка се дава от органа, който избира бъдещите съдии, който е Народното събрание.

" Важно е в идното чуване да бъдат заложени всички въпроси - за стажа, опита, професионализма, по какъв начин остават политически самостоятелни, по какъв начин отстояват политическия напън. Всеки добър експерт може да постави границата ", добави той.

 

Славов акцентира, че до ротацията през март правосъдното министерство ще е подготвило напълно нов Закон за правосъдната власт. Очакванията му са през април или май той да бъде признат.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР