Министърът на правосъдието Атанас Славов ще инициира ремонт на Закона

...
Министърът на правосъдието Атанас Славов ще инициира ремонт на Закона
Коментари Харесай

Славов: Ще инициирам ремонт на Закона за домашното насилие

Министърът на правораздаването Атанас Славов ще инициира ремонт на Закона за домашното принуждение. Пред медиите той напомни, че Министерство на правосъдието е сложило тематиката за насилието по време на интимна връзка без взаимно общуване.

За страдание от два следващи съответни парламенти този въпрос беше изкаран от законопроекта, разяснява министърът пред медиите за случая в Стара Загора. Ако е имало такава уредба, жертвата е щяла да има повече отбрана, уточни Славов. Според него по тематиката за домашно принуждение не би трябвало да се вихри джендър нервността.

Част от правосъдните промени са в правосъдната процедура, е мнението на правосъдния министър. По думите му правосъдната процедура търпи корекции, с цел да е съответна на публичните упования и здравната просвета и логика на психиката. Трябва да се прави сложна оценка на положението на жертвата, съобщи министър Славов.

Относно настояванията Инспекторатът на Висш съдебен съвет да ревизира съдията по проблема в Стара Загора Славов напомни, че той не може да се меси по висящи каузи. За да е съдът ефикасен, той би трябвало да е самостоятелен, акцентира министърът. Някои аспекти на следствието са били подценени, сподели той, визирайки заканите към жертвата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР