Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще участва на 14 ноември

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще участва на 14 ноември
Коментари Харесай

Тагарев ще участва в заседанието на Съвета „Външни работи/ Отбрана“

Министърът на защитата Тодор Тагарев ще взе участие на 14 ноември в съвещанията на Съвета „ Външни работи/ Отбрана “ и на Направляващия ръб на Европейската организация по защита, които ще се проведат в Брюксел, Белгия.


В рамките на съвещанието на Съвета се планува да бъдат разисквани въпроси, свързани с поддръжката на Европейски Съюз към Украйна в светлината на продължаващата военна експанзия на Русия. Очаква се министърът на защитата на Украйна Рустем Умеров да се причисли към диалозите чрез видеоконферентна връзка.

По време на срещата ще бъдат разисквани и въпроси, свързани с привеждането в деяние на Капацитета на Европейски Съюз за бързо развръщане (EU RDC), задачите и интервенциите на Европейски Съюз в района на Сахел и Западните Балкани, както и ситуацията по сигурността в Близкия Изток и Южен Кавказ.

На съвещанието на Направляващия ръб на Европейската организация по защита министрите ще обсъдят въпросите, свързани с бюджета на Агенцията за 2024 година, както и целите за развиване на отбранителните качества. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР