Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна с посланиците от

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна с посланиците от
Коментари Харесай

Тагарев: Кралство Испания е сред стратегическите ни европейски партньори в сигурността и отбраната

Министърът на защитата Тодор Тагарев се срещна с посланиците от страните-членки на Европейския съюз, проведена с общителното домакинство на посланика на Испания в България Н. Пр. Алехандро Поланко, оповестиха от МО.

Многократно беше очебийно, че срещата се организира директно след историческото посещаване на президента на Украйна Володимир Зеленски в София и броени дни преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

Министър Тагарев благодари на дипломат Поланко за поканата и акцентира, че Кралство Испания е измежду стратегическите ни европейските сътрудници в региона на сигурността и защитата. Той приветства старта на Испанското председателство на Европейски Съюз и пожела триумф при осъществяването на заложените цели за идващите шест месеца.

Във фокуса на полемиката бяха въпроси, касаещи преди всичко европейската сигурност и ограниченията за увеличение на индустриалния потенциал на европейската отбранителна промишленост. Сред другите обсъждани тематики бяха българската позиция и решенията, които следва да бъдат взети на Срещата на върха на НАТО във Вилнюс, заканите за сигурността в Черноморския район, предпочитаните планове за рационализация на въоръжените ни сили, значимата роля на стратегическите връзки, обстановката в Украйна, и ограниченията от друг темперамент, с които страните членки подкрепят напъните на страната да освободи окупираните територии, както и нужните бъдещи дейности за следвоенното й възобновяване. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР