Министърът на отбраната Тодор Тагарев обясни защо не са били

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев обясни защо не са били
Коментари Харесай

Тагарев обясни за Богоявление: Да, има гаф, но няма умисъл

Министърът на защитата Тодор Тагарев изясни за какво не са били поканени всикчи депутати  на водосвета на Богоявление. По думите му е имало неточност. Зад това обаче няма никакъв предумисъл.

„ Да, имаме пропуск “, призна той. „ Но няма никакъв предумисъл. Ако депутат има предпочитание да участва на гала с присъединяване на Българската войска, а не е получил покана, постоянно може да ми се обади. “

Според него да се търси политически предумисъл е прекомерно

„ Моя неточност е, че не съм обезпечил задоволително потенциал работата да е свършена качествено. Няма политика ориентирана към някой “, увери още един път той.

„ Целият кабинет има доста ясна евроатлантическа ориентировка, имаме задоволително поддръжка в Народно събрание. В последна сметка не е кой знае какъв брой значимо кой тъкмо ще остане, а да вършим работа “, разяснява още министърът.

Тагарев бе безапелационен, че в случай че получи покана да остане на поста си след ротацията, ще остане министър на защитата

Той съобщи, че усеща поддръжката както на ПП-ДБ, по този начин и на акад. Николай Денков.

За ориста на двамата българи от пленения транспортен съд „ Галакси лийдър “, Тагарев уточни, че страната се пробва да помогне на моряците.

„ Истерията, че купуваме самолети на чертеж, би трябвало да заглъхне. В началото на 2025 година чакаме първите два изтребителя Ф-16 (F-16 Block 70). Малко по-късно идват и първите „ Страйкър “-и “, разгласи той.

Източник: bTV

Още вести четете в категорията България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР