Министърът на отбраната Тодор Тагарев коментира повишената активност на Руската

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев коментира повишената активност на Руската
Коментари Харесай

Няма съществена промяна в сигурността на Черно море, заяви военният министър

Министърът на защитата Тодор Тагарев разяснява нарасналата интензивност на Руската федерация в Черно море, където от няколко дни патрулират свръхзвуковите МиГ-31, които носят ракети " Кинжал ".

" Да, несъмнено, това е ново провокационно обръщение от страна на Кремъл. Някакъв директен риск няма, защото съветски самолети сигурно знаете, че през последните години постоянно летяха в това пространство и задействаха силите за противовъздушна защита на НАТО като цяло. Не виждам някакъв по-голям риск от тъкмо този аргумент, че ще лети МиГ-31. Няма някаква основна разлика от досегашната обстановка ".

Министърът разяснява в Пловдив, че армията ни има потребност от нови системи за защита, в това число и безпилотни летателни средства.

Той акцентира че въпреки че към този момент използваме сходни системи и има две публични поръчки за Сухопътните сили се преглежда деликатно потреблението на дронове при бойните дейности в Украйна.

До края на ноември ще бъде импортирана капиталова стратегия в Народното събрание какъв брой такива системи можем да закупим.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР