Министърът на отбраната Тодор Тагарев е замесен в схема за

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев е замесен в схема за
Коментари Харесай

Тагарев е замесен в схема за 400 млн. лева от нашия джоб?

Министърът на защитата Тодор Тагарев е забъркан в скица за 400 милиона лв. от нашия джоб? Това твърди ново следствие на наши сътрудници.

Става дума за социална поръчка, обвързвана с националната сигурност на България. Тя обаче се трансформира в цел на лобистки ползи. А в нейния център е точно министър Тагарев.

Обществената поръчка е за седем 3D радара

Без тях потреблението на осемте нови американски изтребителя F-16 Block 70 е невероятно. Това се дължи на обстоятелството, че България сега към момента е със остарели руски радиолокационни системи. Те са несъвместими с тези на НАТО и не могат да вършат връзка с новите самолети.

Първите български F-16 би трябвало да дойдат при започване на 2025-а. Производителите на радарите пък се нуждаят от най-малко две години, с цел да ги произведат и доставят своята техника. Именно заради тази причина авършването на поръчката е от основно значение за боеспособността на Българската войска.

Петимата претенденти за доставка на седемте 3D радара са подали сходни ценови предложения. Но ето тук идват лобистки ползи. Те са в интерес на един съответен състезател. Към момента не е ясно дали Министерството на защитата ще изиска тяхното усъвършенстване, с което ще спести десетки милиони на българския поданик.

Източник: Narod.bg

Още вести четете в категорията България 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР