Министърът на отбраната Тодор Тагарев беше на посещение в Държавата

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев беше на посещение в Държавата
Коментари Харесай

Сътрудничеството в областта на отбраната обсъдиха министър Тагарев и неговият колега Н. Пр. д-р Халид бин Мухаммад ал-Атия

Министърът на защитата Тодор Тагарев беше на посещаване в Държавата Катар по покана на заместител министър-председателя и държавен министър на защитата Н. Пр. доктор Халид бин Мухаммад ал-Атия. Визитата бе във връзка провеждането на Международното ревю за морска защита „ DIMDEX - 2024 " и на конференция за морска защита. В състава на българската делегация, водена от министър Тагарев, беше включен командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

Развитието на взаимноизгодно и ползотворно съдействие в региона на защитата беше във фокуса на диалозите на министър Тагарев и Н. Пр. доктор Халид бин Мухаммад ал-Атия. Срещата се организира в първия ден от визитата в Доха, на 2 март, като продължение на открития градивен разговор и построените отлични взаимоотношения сред Република България и Държавата Катар. Двамата министри разискаха опциите за задълбочаване на взаимоотношението във военната сфера и по-специално в региона на военно-техническото съдействие и военното обучение и подготовка. Дискутирани бяха и настоящи въпроси, свързани със сигурността в района на Близкия Изток и света.

В Доха пред обучаеми от военната академия „ The Joaan Bin Jassim Academy for Defence Studies " министър Тодор Тагарев изнесе лекция на тематика „ Черноморска сигурност ".

В рамките на визитата си в Катар през днешния ден, 4 март, министър Тагарев взе участие в формалната гала по откриването на 8-ото издание на Международното ревю за морска защита „ DIMDEX - 2024 ", на което са показани последните постижения и новаторски решения на международни компании от отбранителната промишленост в подтекста на актуалните провокации пред морската сигурност.

Международното ревю за морска защита „ DIMDEX - 2024 " се организира на всеки две години под патронажа на емира на Държавата Катар Н.В. шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани. На повърхност от 35 000 кв.м. 200 компании от отбранителната промишленост от Катар, Турция, Съединени американски щати, Италия, Франция, Германия, Англия, Китай и други показват най-съвременните нововъведения и технологии в региона на морската сигурност, в това число военна техника и кораби, оборудвани със системи за защита, както и системи за киберсигурност, за ръководство, връзки и наблюдаване на морското пространство, за битка с морското пиратство и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР