Министърът на отбраната Стефан Янев съкращава държавната администрация в повереното

...
Министърът на отбраната Стефан Янев съкращава държавната администрация в повереното
Коментари Харесай

Стефан Янев съкращава администрацията, но увеличава политическия си кабинет

Министърът на защитата Стефан Янев редуцира държавната администрация в повереното му ведомство, само че за сметка на това е решил да усили политическия си кабинет, излиза наяве от план на 

„ В подписаното Споразумение за взаимно ръководство на Република България в интервал 2021 година – 2025 година е контрактувано в политическия кабинет към всеки министър, да бъдат назначени съветници по предложение на мандатоносителя и всеки от Коалиционните сътрудници. Към момента в Политическия кабинет към министъра на защитата са разкрити 9 щатни бройки, избрани с Устройствения устав на МО, в това число заместник-министри, шеф на политическия кабинет и парламентарен секретар, както и съветниците към него.

С цел застраховане на поетия ангажимент се постанова откриване на спомагателни щатни бройки към политическия кабинет, които следва да се обезпечат от трайно незаетите длъжности в администрацията на министерството “, се показва на страницата на Министерски съвет.

Припомняме, че финансовия министър Асен Василев даде поръчка, че до края на 2022г. държавното управление ще понижи държавната администрация. Това явно не касае политическите кабинети на министрите, обаче, тъй като все още министър председателят Петков има 17 съветници, а Калина Константинова е с екип от 12 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР