В Будапеща се провежда Марш за мир в знак на

...
В Будапеща се провежда Марш за мир в знак на
Коментари Харесай

Десетки хиляди в Унгария участват в марш за мир срещу участието на Запада във войната в Украйна

В Будапеща се организира " Марш за мир " в символ на митинг против присъединяване на Запада в спора в Украйна и против започването на нова война в Европа от страна на НАТО.

В събитието вземат участие десетки хиляди души. Организаторите означават, че на марша са пристигнали унгарци освен от провинцията, само че и от чужбина. 



„ Очите на Европа и света ще бъдат ориентирани към нас и те ще видят какво мислят унгарците, какво желаят и какъв брой мощни са “, сподели шефът на връзките на " Фидес " Тамаш Менчер. Жолт Байер, публицистът от Magyar Nemzet, акцентира, че това е  марш, който не е единствено в поддръжка на държавното управление, а за нашата Европа, която някои биха желали да изкоренят и отстранен по някаква причина. "



Шествието приключи на остров Маргарет, където министър-председателят Виктор Орбан направи послание към множеството.



" Аварийната спирачка би трябвало да бъде дръпната, с цел да може най-малко всеки, който иска да слезе, да слезе от европейския трен, летящ към войната ", споделя Орбан пред събралите се хора. 

" Унгария може да остане отвън войната, единствено в случай че имаме най-голямата изборна победа в Европа. Гласуването за " Фидес " може да избави животи ", добави Орбан.

" Европа не може да понесе още една война. Във война не можем да спечелим нищо, само че можем да загубим всичко ", сподели Орбан и напомни опита и загубите от Първата и Втората международни войни. „ Ние няма да вървим трети път на Изток, няма да вървим още веднъж на съветския фронт, ние сме били там и няма какво да спечелим там “, съобщи министър председателят.

" Мирът не може да бъде извоюван с оръжия, няма въоръжено решение за тази война ", сподели Орбан. " Необходими са мирни договаряния, само че за тази цел би трябвало да бъдат извоювани изборите идната неделя и в Брюксел да бъде основана коалиция в поддръжка на мира. Тя може да бъде допълнена от Съединени американски щати, в случай че Доналд Тръмп завоюва ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР