Министърът на отбраната на Великобритания Грант Шапс призова военните разходи

...
Министърът на отбраната на Великобритания Грант Шапс призова военните разходи
Коментари Харесай

Лондон: Великобритания трябва да увеличи военните си разходи до 3% от БВП

Министърът на защитата на Англия Грант Шапс прикани военните разноски на страната да бъдат увеличени до 3% от нейния Брутният вътрешен продукт по време на спор по отношение на английските въоръжени сили, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
 
По време на визитата си в Полша Шапс прикани за включване на 3% като цел в предизборната стратегия на неговата ръководеща Консервативна партия, заявявайки, че персонално желае " по-голям бюджет ".
 
Според вестник " Дейли Мейл " той също по този начин е призовал за реформиране на военния набор, в това число да се отстранен някои медицински условия за банкет във въоръжените сили и да се анулира възбраната за бойците да бъдат с бради.
 
" Отбраната е най-хубавият метод да се защитим от боен спор. Трябва да го покажем на съперниците си. Затова съм в поддръжка на цел от 3%. Живеем в по-опасен свят, Путин напредва на фронтовата линия ", съобщи Шапс.
 
 Грант Шапс Грант Шапс Източник: The Telegraph
Проучване на английския Обединен кралски институт за отбранителни проучвания (The Royal United Services Institute) през 2022 година допусна, че увеличение на разноските за защита до 3% от Брутният вътрешен продукт до 2030 година, както предложи тогавашното държавно управление на министър-председателката Лиз Тръс, ще изисква 157 милиарда лири спомагателни разноски през идващите осем години.
 
Призивът на Шапс следва искане на високопоставени чиновници в държавното управление разноските за защита неотложно да се усилят от 2,27 на 2,5%. Публикуваният предходната седмица бюджет не предвиждаше нови средства за защита макар загрижеността за положението на английските въоръжени сили и макар поетия от държавното управление ангажимент да се отделят 2,5% от Брутният вътрешен продукт за армията " незабавно, откакто икономическото състояние го разреши ".
 
Решението провокира рецензия от някои среди, в това число от някогашния началник-щаб лорд Стиръп, който предизвести във вторник, че " по никакъв начин не е рационално " основаването на военните разноски върху финансовия климат, а не върху заканите за националната сигурност.
 
Шапс също съобщи, че желае промени в процеса на кадрови асортимент, в чиито днешни рамки претендентите чакат повече от година преди да стартират образование, до момента в който повече хора напущат въоръжените сили от тези, които се причисляват.
 
" Може да бъдете отхвърлени по-най безумни аргументи. На медицинските проучвания ще ви питат за фамилната история и в случай че одобряват, че след 40 години може и да развиете някакво заболяване, ще ви кажат, че не можете да служите през днешния ден. Със сигурност няма да служите след навършване на 40 години ", съобщи министърът на защитата.
 
" И кой го интересува дали някой е с брада? Значи ли тя, че не можеш да се биеш? Живеем в 21. век, време е да продължим напред ", заключи той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР