Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников благодари на България

...
Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников благодари на България
Коментари Харесай

Украинският министър на отбраната благодари на България за военната помощ

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников благодари на България за оказаната военна помощ и чака нови общи планове. В Туитър той заяви, че днес е разговарял с българския си сътрудник Тодор Тагарев. Самият Тагарев обяви по време на учение на специфичните сили, че България би трябвало да се интегрира със съюзниците си, с цел да се подсигурява общата ни сигурност. 

По въздух и земя – специлизираните сили на българската войска – демонстрираха своите качества. Тактическата група за специфични интервенции “Невидима кама̀ ” 23 е от състава на формирование от усилените Сили за отговор на НАТО. 

Укрепването на източния фланг е приоритет на военния съюз поради съветската експанзия в Украйна.

Според министъра на защитата придвижването на бойци от частната наемническа войска Вагнер към Беларус изпраща притеснителни сигнали към редица страни. Президентът на Полша към този момент изиска усилване на отбраната и помощ от НАТО. Литва и Латвия също ги последваха.

В последната година се работи интензивно България и Румъния да поемат груповата защита по профилираните интервенции в НАТО, която е ориентирана към характерни райони. Както и да се сътвори щаб на многонационална дивизия у нас.

Учението продължава на територията на централна и източна България до края на месеца.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР