Министърът на отбраната на Турция отрече твърденията, че САЩ са

...
Министърът на отбраната на Турция отрече твърденията, че САЩ са
Коментари Харесай

Турция отрича, че САЩ са поставили краен срок за отказ от С-400

Министърът на защитата на Турция отхвърли изказванията, че Съединени американски щати са сложили на Турция краен период за преразглеждане на закупуването на ракетни системи за противовъздушна защита С-400 от Русия.
В изявление пред локалния канал " Хабертюрк " Хулуси Акар сподели, че Турция не е получила подобен краен период, съобщи БГНЕС.
Относно ограниченията, които Турция ще предприеме при положение на възможни наказания от страна на Съединени американски щати за закупуването от Анкара на система за противоракетна защита С-400 от Москва, Акар отхвърли да разяснява " догатки ".
" Ние правим действия по метод, който изцяло ще извърши отговорностите, които сме поели ", сподели Акар и добави, че Турция е направила цялостно заплащане за изтребителите F-35 във Вашингтон.
Напрежението сред Съединени американски щати и Турция доближи връхна точка в последните месеци откакто Турция скоро ще стартира да получава усъвършенстваната съветска ракетна система С-400, която съгласно Вашингтон ще заплаши ролята на Турция в американската стратегия за F-35 и може да докара до наказания от Конгреса.
Акар сподели, че четири изтребителя F-35 към този момент са доставени в Турция и обвързваните с това действия не престават в базите в Съединени американски щати. " Обучението на нашите четирима водачи е в ход и стотици сержанти са минали образование за поддръжка и са се върнали в Турция ", сподели той, добавяйки, че неотдавна са били подготвени 37 души.
Съединени американски щати към този момент стопираха доставките на части и услуги, свързани с получените от Турция изтребители за милиони долари.
След продължителни старания за закупуване на система за противовъздушна защита от Съединени американски щати без триумф, през 2017 година Анкара реши да закупи съветската система С-400.
Съединени американски щати обаче поучават Турция да купи американската ракетна система " Пейтриът ", а не С-400 от Москва, като настояват, че съветската система ще бъде несъвместима със системите на НАТО и ще изложи F-35 на вероятен съветски шпионаж. Турция обаче акцентира, че С-400 няма да бъде интегрирана в системите на НАТО и няма да съставлява опасност за Алианса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР