Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че руският

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че руският
Коментари Харесай

САЩ: Путин вече разполага с необходимите възможности да атакува Украйна

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че съветският президент Владимир Путин към този момент разполага с нужните благоприятни условия да предприеме военни дейности против Украйна предвид на скупчването на сили по границата на някогашната руска република, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Въпреки че съгласно нас президентът Путин към момента не е решил дефинитивно дали да употребява тези войски против Украйна, той към този момент несъмнено разполага с опцията да го направи ", сподели Остин пред кореспонденти.

По думите му Русия " има редица разновидности разполагаем, в това число завладяване на градове и обилни територии, само че и дейности за практикуване на насила и провокационни политически дейности като признание на разколнически територии ".

Министърът на защитата на Съединени американски щати съобщи пред публицистите, че страната му остава съсредоточена върху противодействието на съветската дезинформация, в това число на всичко, което би могло да послужи като претекст за набези против Украйна.

Остин сподели това в наличието на ръководителя на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили.

Мили съобщи на конференцията, че съветските подразделения по границата с Украйна не се свеждат единствено до сухопътни, военновъздушни и военноморски сили, а включват също кибер- и логистичен капацитет.

Остин сподели, че Съединени американски щати са ангажирани с това да оказват помощ на Украйна да се пази, в това число с даването на в допълнение противотанково въоръжение
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР