Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин се появи за

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин се появи за
Коментари Харесай

Лойд Остин се появи публично за първи път след тайната си хоспитализация

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин се появи за първи път обществено, откакто бе приет в болница при започване на януари, без да уведоми висшите управляващи, и приказва посредством видеоконферентна връзка на съвещание на контактната група за Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

70-годишният Лойд Остин беше приет в болница на 1 януари за две седмици заради затруднения след интервенция от рак на простатата, който му беше диагностициран при започване на декември.

Тази диагноза и двете последвали хоспитализации бяха обявени на висшите органи на страната, като се стартира от Джо Байдън, едвам няколко дни по-късно, което провокира отвращение в пресата и измежду неговите републикански съперници в разгара на изборната година.

" Сигурността на цялата интернационална общественост е заложена на карта в битката против Украйна. Аз съм по-решен от всеки път да работя с нашите съдружници и сътрудници, с цел да подкрепим Украйна и да си свършим работата ", съобщи Остин пред печата на Министерството на защитата и дребни американски и украински флагове.

Той посочи военната помощ за Украйна в размер на 250 млн. $, оповестена от Вашингтон предишния месец, само че не даде детайлности за нова американска помощ, защото средствата са изчерпани.

Републиканската съпротива в Конгреса отхвърля да утвърди нов бюджетен пакет, до момента в който президентът Джо Байдън не извърши настояванията им за понижаване на имиграцията по границата с Мексико.

Срещата на контактната група, която координира военната помощ на обединението за Украйна във войната ѝ против Русия, се организира в миг, когато по данни на локалните управляващи минимум 7 цивилни жители са починали и близо 80 са били ранени при съветски въздушни удари, ориентирани по-специално против украинската столица Киев и Харков.

Хоспитализирането на шефа на Пентагона, без да бъде осведомен Белият дом, остави основен чиновник на националната сигурност на Съединени американски щати без вести, в миг, когато американските сили са подложени на обстрел в Ирак и Сирия, а йеменските бунтовници хути нападат интернационалното мореплаване в Червено море.

Въпреки това Белият дом увери, че ръководителят на Пентагона е направлявал американско-британските удари по бунтовниците хути в Йемен на 12 януари " от болничното си легло ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР