Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е разпоредил мерки

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е разпоредил мерки
Коментари Харесай

Пентагонът засилва сигурността си след изтичането на информация

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин е разпоредил ограничения за възстановяване на сигурността след приключването в интернет на голям брой строго секретни документи по-рано тази година, оповестиха от Пентагона.

Този ход следва 45-дневен обзор на политиките и процедурите на Министерството на защитата, който Остин разпореди, откакто младши авиатор е провел най-вредното приключване на американски секретни документи от десетилетие насам, съобщи Агенция Франс Прес.

" Прегледът разпознава области, в които можем и би трябвало да подобрим ограниченията за отчетност, с цел да предотвратим компрометирането на CNSI (класифицирана информация за националната сигурност), като включим справяне с вътрешните закани ", написа Остин в записка, оповестена от Пентагона.

Стъпките, предоставени от Остин, включват създаване на проект за така наречен взаимен офис за ръководство на вътрешните закани и кибернетичните качества, който да " усъвършенства наблюдението на заканите във всички мрежи (на Пентагона) ".

Той също по този начин прикани да бъдат издадени насоки за " неотложно повишение на отчетността и контрола на строго секретната информация " и за използване на " поетапен метод за повишение на отчетността, ръководство на достъпа и повишение на сигурността на класифицираните данни ".

Джак Тейшейра, 21-годишен ИТ експерт от Националната въздушна армия на Масачузетс, беше задържан през април, откакто е разгласил серия от строго секретни документи в частна чат група на платформата Discord.

Документите, които скоро се разпространиха в интернет, посочваха загрижеността на Съединени американски щати за военния потенциал на Украйна против нахлуващите съветски сили и посочваха, че Вашингтон е шпионирал съдружниците Израел и Южна Корея, наред с други чувствителни детайлности.

Това беше най-големият сходен пробив след приключването на документи на Агенцията за национална сигурност от Едуард Сноудън през 2013 година и повдигна тежки въпроси по отношение на достъпа на Тейшейра, младши чиновник, до секрети на високо равнище.

На Тейшейра са повдигнати шест обвинявания за задържане и предаване на информация за националната защита, всяко от които планува присъда до 10 години затвор. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР