Министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу проведе преговори

...
Министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу проведе преговори
Коментари Харесай

Пекин: Китай подкрепя Русия по украинския въпрос въпреки натиска на Запада

Министърът на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу организира договаряния по видеовръзка с министъра на защитата на Китайската национална република адмирал Дун Дзюн. Това оповестиха в сряда, 31 януари, от пресслужбата на съветското военно ведомство, представени от ТАСС и " Фокус ".

По време на диалога Шойгу съобщи, че на сегашния стадий връзките сред Русия и Китай претърпяват най-хубавия интервал в своята история.

Ключова роля за укрепването на стратегическите връзки играят доверителните контакти сред водачите – президента на Руската федерация Владимир Путин и ръководителя на Китайската национална република Си Дзинпин.

Шойгу означи, че руско-китайските връзки във военната област се развиват стабилно във всички направления. Координацията на напъните на двете страни има стабилизиращ резултат върху интернационалната конюнктура и спомага за понижаване на конфликтния капацитет.

" Ние постоянно организираме взаимни действия по оперативна и бойна подготовка на сушата, морето и във въздуха и сполучливо отработваме разнообразни по трудност бойни задания “, съобщи началникът на съветското военно ведомство.

Той също по този начин акцентира, че " нашите дейности не са ориентирани против трети страни. Ние, за разлика от някои западни страни, не сътворяваме боен блок.

Руският министър на защитата изрази убеденост, че договарянията ще послужат за по-нататъшното подсилване на руско-китайското стратегическо партньорство в бранша на защитата.

В отговор ръководителят на китайското министерство на защитата адмирал Дун Дзюн акцентира, че на новата служба договарянията му с ръководителя на съветското военно ведомство Сергей Шойгу са станали първото му работно събитие, обвързвано с задгранични тематики.

" Вие дадохте огромен принос за насърчаването и развиването на общността сред китайската и съветската войска и се радвате на висок престиж в съветските въоръжени сили. Възхищавам се на вашата храброст в една бързо изменяща се интернационална конюнктура “, означи китайският боен водач, обръщайки се към съветския си сътрудник.

Той съобщи, че актуалната " среща изцяло демонстрира дълбокото другарство сред армиите на Китай и Русия, общите желания за задълбочаване на стратегическото съдействие, поддържане на международния мир и има изключително значение “.

" Ние ви предоставихме поддръжка по украинския въпрос, макар обстоятелството, че Съединени американски щати и Европа не престават да оказват напън върху китайската страна. Дори съдействието в региона на защитата сред Китай и Европейския съюз е атакувано, само че ние няма да променим или изоставим откритите политики заради това. И те не би трябвало и няма да могат да пречат на естественото руско-китайско съдействие “, съобщи китайският министър на защитата.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР