Министърът на отбраната на Полша Мариуш Блашчак одобри няколко договора

...
Министърът на отбраната на Полша Мариуш Блашчак одобри няколко договора
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Полша одобри сделки за 1700 дрона и зенитно-ракетни системи с малък обсег

Министърът на защитата на Полша Мариуш Блашчак утвърди няколко контракта за ново съоръжение за възстановяване на системите за противовъздушна защита на страната, съобщи полската новинарска организация ПАП за Българска телеграфна агенция.

Сделките, подписани на Международното ревю на отбранителната индустрия в южния град Келце, обгръщат разнообразно съоръжение, в това число зенитно-ракетни системи с дребен обхват и близо 1700 безпилотни летателни апарата.

Полското държавно управление има предпочитание да модернизира отбраната си против въздушни набези и през 2018 година стартира програмата за въздушна защита със междинен обхват „ Висла “.

„ Много сме удовлетворени, че полската войска се развива по подобен динамичен метод “, съобщи Блашчак на церемонията, като добави, че подписаните съглашения ще укрепят сигурността на Полша.

„ Особено внимание заслужава съглашението за създаване на многостепенна система за противовъздушна и противоракетна защита “, добави министърът.

Блашчак съобщи също, че към този момент е одобрил контракта за втората фаза на системата „ Пейтриът “, която е част от програмата „ Висла “.

Многостепенната система за противовъздушна защита ще се състои от ракети със междинен обхват на деяние, създадени в Съединени американски щати, ракети с дребен обхват на деяние „ Narew “ и ракетни платформи с доста дребен обхват на деяние „ Poprad “ и „ Pilica “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР