Министърът на отбраната на Италианската република Гуидо Крозето посети България,

...
Министърът на отбраната на Италианската република Гуидо Крозето посети България,
Коментари Харесай

Посещение на министъра на отбраната Гуидо Крозето

Министърът на защитата на Италианската република Гуидо Крозето посети България, с цел да поздрави и насочи коледни пожелания към италианските военнослужещи, които се намират в страната в границите на бойната група на НАТО EVA BG – ръководено от Италия многонационално командване, основано на основата на 82-ри пехотен полк „ Торино “ от бригада „ Пинероло " на италианската войска.

Като дойде в Безмер сутринта на 24 декември, министърът бе посрещнат от българския министър на защитата Димитър Стоянов, от заместник-министъра на защитата Теодора Генчовска, от заместник-министъра на защитата Катерина Граматикова, както и от посланика на Италия Джузепина Дзара, от заместникръководителя на задачата Франческо Калдероли и от военния аташе полк. Ивано Романо. По време на срещата си с министър Стоянов министър Крозето акцентира ясната другарска връзка, която свързва България с Италия, като удостовери уговорката на Италия за гарантиране на мира и сигурността на Балканите и стратегическото значение на Черноморския район.

След това министър Крозето участва на коледната литургия и обяда с италианските военнослужещи в базата „ Ново село “.

При срещата си с италианските военни, водени от техния пълководец полк. Франческо Алаймо, министър Крозето възобнови благодарностите на държавното управление и на цяла Италия за службата им в чужбина и за огромния професионализъм и сензитивност, които показват на всички места, където Италия участва. Бойната група на НАТО EVA BG е основана от Алианса в отговор на нашествието на Русия в Украйна. На 17 октомври 2022 година Италия пое ролята на рамкова страна в България с наличие от 740 военнослужещи. Присъединявайки се към самодейността, Италия се утвърждава като един от главните участници в укрепването на възпиращата и отбранителна позиция на НАТО по източния фланг
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР