Министърът на отбраната на Испания Маргарита Роблес потвърди, че правителството

...
Министърът на отбраната на Испания Маргарита Роблес потвърди, че правителството
Коментари Харесай

ЦРУ вербувало двама испански агенти

Министърът на защитата на Испания Маргарита Роблес удостовери, че държавното управление е изразило недоволството си пред Съединените щати поради вербуването на двама испански сътрудници от американското разузнаване. Те са предали квалифицирана информация против огромна сума пари, излиза наяве от обява във вестник „ Ел Пайс “.

Двамата сътрудници са работили в Националния разследващ център, когато през септември са подкупени да разкрият класифицирана информация на Съединените щати. Те са задържани незабавно, като по-късно единият е изпратен в затвор, а другият под домакински арест. Не се дават повече детайлности за тях, само че министърът на защитата Маргарита Роблес сподели пред публицисти във военната база „ Ел Голосо “ в Мадрид, че случаят няма да навреди на двустранните връзки сред двете страни, макар, че в това време двама американски дипломати бяха помолени да изоставен Испания. По думите на Роблес „ Това не визира фундаменталното ядро на връзките сред две страни, които са съдружници и другари “.

Помолен за коментар по отношение на експулсирането на двамата дипломати, министърът на външните работи Хосе Мануел Албарес сподели, че „ няма подобен “, само че от ведомството му увериха, че са в непрекъснат контакт с американското посолство в Мадрид. Двамата задържани сътрудници на испанските секрети служби са разследвани за откриване на секрети и възможна държавна измяна посредством шпионаж за непозната мощ, която може да бъде осъдена с сред 6 и 12 години затвор.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР