Министърът на отбраната Лойд Остин обеща, че Съединените щати няма

...
Министърът на отбраната Лойд Остин обеща, че Съединените щати няма
Коментари Харесай

Лойд Остин: Вашингтон няма да допусне Украйна да се провали

Министърът на защитата Лойд Остин даде обещание, че Съединените щати няма да позволен Украйна да се провали, макар че даването на спомагателна помощ се бави в Конгреса, а киевските сили изпитват дефицит на муниции.


Ръководената от републиканците Камара на представителите блокира отпущането на 60 милиарда $ помощ за Украйна, а Съединените щати предизвестиха, че неотдавнашният пакет от 300 млн. $ ще стигне единствено за няколко седмици.

" Съединените щати няма да разрешат на Украйна да се провали ", съобщи Остин при откриването на среща в Германия на интернационалните поддръжници на Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

" Оставаме решени да предоставим на Украйна ресурсите, от които тя се нуждае, с цел да се опълчи на експанзията на Кремъл ", добави той.

Миналата седмица Вашингтон разгласи помощ за Украйна в размер на 300 млн. $, само че Остин съобщи, че тя е допустима единствено с помощта на икономиите от последните покупки на Пентагона.

" Успяхме да подкрепим този по този начин нужен пакет единствено с помощта на това, че установихме някои непредвидени икономии по договорите ", сподели Остин.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи предходния ден: " За нас е извънредно значимо Конгресът скоро да завърши всички нужни процедури и да вземе дефинитивно решение " по отношение на помощта за Киев.

Най-високопоставеният американски боен военачалник Чарлз " CQ " Браун изясни пред публицисти на път за срещата в Украйна, че киевските войски " би трябвало да извърнат внимание на темповете си на доставяне и на метода на осъществяване ".

Налице е " последователно придвижване напред-назад сред Украйна и Русия ", с " постепенни облаги и от двете страни ", сподели той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР