Министърът на отбраната Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник
Коментари Харесай

Тържествено бе отбелязана 113-ата годишнина от създаването на българското военно разузнаване

Министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов участваха през днешния ден, 12 януари, в честването на 113-ата годишнина от основаването на българското военно разузнаване и празник на работа „ Военно разузнаване “ (СВР). В двора на службата бе отслужен молебен за здраве. На ритуала участваха и.д. шефът на работа „ Военно разузнаване “ полковник Велко Атанасов и управителният състав на службата.

„ Днешният празник е превъзходен мотив да отбележим приноса и заслугите на най-старата българска специфична работа - правоприемник и последовател на славните обичаи и опит на българските военни разузнавачи, показали подвиг и мъжество “, се споделя в приветствения адрес от министъра на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността към военнослужещите и цивилните чиновници от военното разузнаване. Той показва своята признателност за всеотдайността, силата и професионализма на целия персонален състав на службата.

„ В празничния ден показвам увереността си, че вашата експертиза ще продължи да бъде в основата на своевременното и тъкмо идентифициране, оценката и изпреварващото информиране за евентуалните опасности и закани за сигурността и ползите на страната “, се показва в приветствения адрес на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов. Той показва своята решителност, че компетентността и високият професионализъм на военните ни разузнавачи несъмнено са от огромно значение за вземането на обосновани решения в региона на защитата и Въоръжените сили. „ Уверявам ви, че ще разгадавам на нея при реализиране на моите пълномощия като шеф на защитата и в бъдеще “, декларира в поздравлението си адмирал Ефтимов.

Официалните посетители и управлението сервираха венци и цветя на паметниците на починалите при осъществяване на служебния си дълг български военни разузнавачи.

Празникът на българското военно разузнаване бе маркиран и от Съвместното командване на силите. Командващият на СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров поздрави персоналния състав от отдел „ Разузнаване “ и „ Оперативния разследващ информативен център “ за дейната им и почтена воинска работа.

През 1908 година на 12.01 (нов стил) влиза в действие Указ № 190 на княз Фердинанд, с който Информационното бюро към Оперативното поделение на Щаба на армията се трансформира в Разузнавателна секция.

С министерска заповед № ОХ-49 от 11.02.1997 година 12 януари е разгласен за формален празник на българското военно разузнаване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР