Министърът на отбраната и доскорошен служебен премиер Стефан Янев се

...
Министърът на отбраната и доскорошен служебен премиер Стефан Янев се
Коментари Харесай

Антинатовски протест: Министър Стефан Янев се появи и благодари за подкрепата

Министърът на защитата и досегашен длъжностен министър председател Стефан Янев се появи на антинатовски митинг в центъра на София. Според известието на уредниците той се е провел в поддръжка на министъра на 4 януари вечерта с към 40 участници. 

На плакатите им се виждат отпечатани надписи " Никога против Русия! ", " Подкрепяме министъра на защитата ", " България - зона на мира " и " Да - на мира, не - на войната! ". Реч държи Румен Дечев, съгласно който Янев с персоналното си мнение срещу разполагането в този момент на подсилено съюзническо наличие в България показал геройство и възприятие за отговорност, изразявайки не персонално мнение, а настроенията и мислите на голяма част от българския народ. Целият български политически набор се нуждае от превръщане, добавя ораторът.
Стефан Янев даде на заден ход за несъгласието си по отношение на нови войски на НАТО
Лично мнение - това е била оповестената на формалния профил във Facebook на военния министър Стефан Янев позиция по отношение на дислоциране н...
Прочети повече
Янев се появява след края на речите (според уредниците - към половин час след началото на събирането), като не е ясно дали инцидентно е минавал (наблизо е Министерството на отбраната), или особено е излязъл да се срещне с тях. В един миг наподобява, че му оферират микрофона да приказва, само че той отхвърля.

Присъстващите го посрещат с бурни овации и обещания от тях за цялостна поддръжка персонално за него. Министърът споделя единствено, че " основната дума е народен интерес - това търсим, това пазим, тъй че бъдете спокойни, ще създадем каквото е належащо ".

Организатор на портеста е Румен Дечев, който е водач на Нардоно обществено придвижване. Видеото е оповестено на уеб страницата на организацията. 



Припомняме, че през декември военният министър изрази следната  позицията в обществените мрежи:
Христо Иванов: Стефан Янев да изясни позицията си за НАТО
След като стана ясно, че военният министър Стефан Янев се разгласи срещу разполагането на войски на НАТО у нас на този стадий, водачът на "...
Прочети повече
" Настоящото нарастване на съветския боен капацитет и дейностите по източния фланг на НАТО са условия, които освен би трябвало да бъдат взети поради, само че и да се наблюдават с изключително внимание ", написа в профила си в обществените мрежи министърът на защитата Стефан Янев.

" Тези процеси постановат нуждата от обединен метод от страна на НАТО, без обаче той да води до ненужна ескалация на напрежението. В момента в границите на НАТО се разясняват разнообразни разновидности за отговор, в това число разполагане на спомагателни войски в България и Румъния по модела на засиленото предно наличие. На този стадий те са на равнище военно-техническо разискване и дефинитивно решение не е взето ", написа той.



 

" Моята позиция е, че сходен спор, респективно – метод, има капацитет да докара до нежелано повишаване на напрежението в района. Още повече, че на този стадий няма учредения следените процеси да се преглеждат като директна опасност за Алианса и съответстващата зона за сигурност. В този смисъл не смятам, че са налице нужните условия, които могат да аргументират решение, обвързвано с разполагане на спомагателни войски на наша територия. Такова решение не би кореспондирало нито със съюзните ползи, нито с националния интерес на Република България ", добавя военният министър.
Военният министър Стефан Янев е срещу войски на НАТО в България
Военният министър Стефан Янев се разгласи срещу разполагането на войски на НАТО у нас на този стадий. Той счита, че " не са налице нужен...
Прочети повече
  " Същевременно още веднъж наблягам, че процесите в геополитическата среда би трябвало да се наблюдават с изключително внимание. Отчитайки динамичността в средата на сигурност, българската страна има подготвеност да усили потенциала на лични национални сили на своя територия в подтекста на съюзните благоприятни условия за въздържане и защита. Тази подготвеност е функционалност на евентуалната опция от поява на всевъзможен вид опасност, без значение от направлението, от което произтича, написа още Стефан Янев.



 

Коментарът му провокира вълна от реакции, а министър-предсдателят Кирил Петков го опроверга: 

„ Тази тематика не е разисквана на Министерския съвет, нито е разисквана с някого от нашите сътрудници. Съобщенията по тази тематика са били персонално мнение на министъра, само че по никакъв метод това не е официална позиция на нашето държавно управление “, сподели в сряда Кирил Петков. Той добави, че при визитата си в Брюксел ясно е декларирал, че страната ни ще бъде „ деен член на Европейски Съюз и НАТО, а този вид решения ще бъдат координирани с тази ни роля “. Премиерът удостовери и тезата си, че най-хубавият метод за продължение на политиките на съдружниците ни на източната граница е „ оптимално потребление дипломатични и мирни средства “.
Военният министър не разполага със лично мнение
„ Никой министър не разполага с правото си на лично мение по цялостни български въпроси и те би трябвало да се разискват от Министес...
Прочети повече
ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА: Военният министър не разполага със лично мнение

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР