Министърът на отбраната Хулуси Акар изрази подозрение относно възможността за

...
Министърът на отбраната Хулуси Акар изрази подозрение относно възможността за
Коментари Харесай

Турция: Мините в Черно море може да са поставени умишлено

Министърът на защитата Хулуси Акар изрази съмнение по отношение на опцията за съзнателно оставяне на мини в Черно море в опит да се проправи път на миночистачите на НАТО да навлязат в тези води.

Той се обърна към членовете на Централния съвет за решения и изпълнителния съвет (MKYK) на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на съвещание: " Имаме подозрения, че мините са били оставени съзнателно. Може би тези мини са били оставени в границите на проект за нахлуване на миночистачи на НАТО в Черно море ".

Презентацията на Акар на партийната среща включваше значима информация за развиването на отбранителната промишленост и войната в Украйна.

Министърът съобщи, че възможният проект може да има за цел да окаже напън върху Турция, само че Анкара е решена да съблюдава условията на Конвенцията от Монтрьо, заяви всекидневникът, базирайки се на анонимни източници.

" Ние не знаем кой е оставил мините в Черно море. Те са съветско произвеждане, само че въпросът коя страна ги е оставила се проверява. Има сведения, че става дума за към 400 мини. Разговаряхме с българските и румънските управляващи. Те също правят мониторинг ", съобщи Акар. „ Някои настояват, че може би мините са били оставени в Черно море в границите на проект за нахлуване на миночистачи на НАТО в Черно море, с цел да се окаже напън върху Турция “, сподели Акар. " Но ние ще съблюдаваме разпоредбите от Монтрьо. Няма да допуснем военни кораби в Черно море. Няма да позволим Черно море да бъде въвлечено във война ", сподели той пред членовете на партията.

Министърът също по този начин акцентира, че тези мини нормално се заключват, когато се откъснат от въжето, само че Турция означи, че такава система не съществува в мините, които турските военни са унищожили. " Така че е допустимо да са били оставени по този начин преднамерено. Разследваме това ", добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР