Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договор

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договор
Коментари Харесай

Нено Димов подписа договори за водните проекти на Пловдив и Тутракан

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа контракт за реорганизация на канализационната мрежа и на пречиствателната станция за отпадъчни води в Пловдив. Над 415 000 поданици ще имат достъп до усъвършенствано филтриране на водите. Близо 15 000 поданици ще се употребяват от усъвършенствани услуги във водоснабдяването. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

„ Чрез рехабилитацията на пречиствателната станция ще се понижи притокът на нездравословни субстанции и биогенни детайли във водоприемника, а подмяната на водопроводите ще понижи доста физическите загуби на вода в града “, сподели министър Димов. Общият размер на инвестицията е над 115,3 млн. лева Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “ обезпечава безплатна финансова помощ в размер на 80,7 млн. лева Срокът за осъществяване на плана е 30 месеца.

Министър Димов подписа и контракт за създаване на градска пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) и доизграждане на канализационната мрежа в Тутракан. С доизграждане на канализационната мрежа в града ще се обезпечи 100% съгласуваност на популацията към канализацията, което ще увеличи качеството на ВиК услугите. Допълнително над 10 000 поданици ще получат достъп до усъвършенствано филтриране на отпадъчните води. С построяването на новата Градски пречиствателни станции за отпадъчни води ще се обезпечи събирането, отвеждането и пречистването на отпадъчни води от територията на града преди заустването им в река Дунав.

„ Ограничаването на замърсяването на речните води ще подкрепи и за запазване на биологичното многообразие в река Дунав с резултат и отвън границите на страната “, сподели министър Димов. Проектът е на обща стойност над 32,3 млн. лева, като ОПОС 2014-2020 обезпечава безплатна финансова помощ в размер на близо 22,7 млн. лева Срокът за привършване на дейностите е 30 месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР