Министърът на образованието проф. Галин Цоков разпореди цялостна проверка в

...
Министърът на образованието проф. Галин Цоков разпореди цялостна проверка в
Коментари Харесай

След сигнала за скандално поведение на учител: МОН разпореди проверка на училището в Оряхово

Министърът на образованието проф. Галин Цоков разпореди цялостна инспекция в учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ в Оряхово. Той посети изненадващо просветителната институция след излъчения репортаж в „ Тази заран “.

В него бе показан запис с груби изрази на начален преподавател към деца. По думите на просветния министър това, което се чува, е неприемливо. 

Родителите водят децата си на психолог, тъй като те се затварят в себе си

Според Цоков обаче и действията на родителите не могат да бъдат толерирани. Именно по тази причина е дошъл на място, с цел да беседва с учителския колектив.

„ Знам, че работата е доста сложна и от време на време прегаряте в желанието да постигате най-хубави резултати. В никакъв миг обаче не може да се прекрачва границата и да се отнасяте с неучтивост към децата ”, обърна се проф. Цоков към учителите.

Записът беше оповестен в обществените мрежи и бързо доближи до стотици хора

Вече са подхванати дейности по разширение на видеонаблюдението в цялото учебно заведение, а упрекнатата учителка е отправила молба предпочитано в нейната класна стая да бъдат сложени камери, с цел да се тушират всевъзможни бъдещи подозрения за работата ѝ, стана ясно по време на срещата.

От своя страна Община Оряхово ще предложи психическа поддръжка за детето. Такава към този момент е била препоръчана и от учебното заведение, както и опцията ученикът да бъде изместен в друга паралелка. Родителите до този миг обаче отхвърлят.

Директорката на ДГ 27 „ Детска китка ” сподели пред bTV, че е подготвена да подаде оставка

Родители на първокласник изпратиха запис до bTV, на който се чуват обидни квалификации, крясъци и жестоко отношение към децата от страна на тяхната класна ръководителка. Категорични са, че реакциите ѝ са неприемливи и упорстват за интервенция на виновните институции.

На 19 февруари родителите дали записа с обидните квалификации на директорката. Срещнали се с нея в неофициална среда – в дома на директорката. Тя им дала обещание да вземе ограничения, само че по-късно последвали закани към родителите, че ще бъдат съдени, тъй като записите са противозаконни.

Учителката е афектирана от случилото се, само че е изпратила няколко души, които да я защитят. Според тях записът може да е манипулиран и те не имат вяра на него.

Припомнете си случая във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР