Министърът на образованието Красимир Вълчев увери, че са осигурени кадри

...
Министърът на образованието Красимир Вълчев увери, че са осигурени кадри
Коментари Харесай

МОН работи по проект за промяна в правилника на обществените съвети към детски градини и училища

Министърът на образованието Красимир Вълчев увери, че са обезпечени фрагменти за всички училищен позиции преди началото на образователната година:

" Една неголяма част от учителите ще бъдат по този начин наречените неправосбособни учители, които нямат подготовка " преподавател " - хора, които са навлезли в пенсионна възраст, хора, които преподават по други дисциплини. Това, което имаме като предварителна информация е, че местата ще бъдат запълнени ".

Пред " Хоризонт " Вълчев сподели още, че от следващата година Министерството на образованието обмисля да финансира въвеждане на електронни дневници във всички учебни заведения.

Работна група в Министерството на образованието работи по план за промени в правилника за основаване на публични препоръки към детски градини и учебни заведения, с цел да се усъвършенства действието им. Това заяви министър Красимир Вълчев по време на парламентарния надзор. Според него публичните препоръки са потвърдили своята резултатност:

" Няма подозрение, че родителите са заинтригувана страна за това да бъдат направени децата знаещи, можещи, изобретателни, положителни хора. Да, факт е, че публичните препоръки са нещо ново, факт е, че някъде те бяха посрещнати със опозиция, само че факт е също по този начин, че учебните заведения, които най-добре работят с родителите, най-добре взаимодействат и реализират при равни други условия по-добри просветителни резултати и това взаимоотношение е наложително ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР