Министърът на образованието Красимир Вълчев предупреди по време на брифинг,

...
Министърът на образованието Красимир Вълчев предупреди по време на брифинг,
Коментари Харесай

Има опасност учениците отново да се върнат у дома

Министърът на образованието Красимир Вълчев предизвести по време на брифинг, че има заплаха учениците още веднъж да се върнат вкъщи. Той акцентира, че учениците към този момент са се изморили от учене в електронна среда, а хората са изтощени от съблюдаване на ограниченията и това е обикновено.

" Февруари и март са рискови месеци за вирусните болести. Нямам по какъв начин обаче да спрем да живеем, учим и да се движим. Заради образованието си заслужава да предприемем обмислен риск. Ако обстановката се утежни ограниченията още веднъж ще се затегнат. Всичко е допустимо. Опасността учениците още веднъж да се върнат вкъщи остава “, разяснява Вълчев.

Министърът добави, че при учениците от 1 до 4 клас няма закъснение, както предишни години при грипни ваканции. " Имаме приблизително 3-4 седмици образование в електронна среда “, изясни Вълчев.

Според него всяко разхлабване на ограниченията е обвързвано с по-голямо разпространяване на ковид, а по-големият риск е разновидността на варианта.

" Нужно е да се построи групов имунитет след имунизация, само че още е рано това да се случи. 24% са искащите да се имунизират измежду учителите. Всичко е допустимо, даже и дребните възпитаници да се върнат клас. Вече имахме такава обстановка, само че към този момент има единствено индикации за утежняване на обстановката. Не може да се приказва за съществено разпространяването на болестта, изключително в детските градини ", сподели Вълчев.

Министърът успокои родителите, че не планува по-ранен старт на идната образователна година. " Началото на образователната година е закрепено в закона, аз мога да дефинира единствено края ", сподели той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР