Министърът на образованието Красимир Вълчев беше изслушан в ресорната парламентарна

...
Министърът на образованието Красимир Вълчев беше изслушан в ресорната парламентарна
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Тази година няма криза за кадри в образованието

Министърът на образованието Красимир Вълчев беше изслушан в отрасловата парламентарна комисия за положението на системата дни преди новата образователна година.

Един от проблемите, зародил през последните седмици, е обвързван с това, че шефовете доста късно записват за свободните работни места и се получава чувството надали не за рецесия.
 БГНЕС

Такава няма да има през тази година, само че ще има задълбочаващ се проблем през идващите години. В обособени учебни заведения ще има незапълнени работни места , само че няма да имаме систематичен проблем, твърди министърът.

По информация на Вълчев близо 3400 учители са навлезли в пенсионна възраст. Младите учители на възраст до 35 години са над 11 000. Няма проблеми с дефицит на шефове, искащи има.-->
 БГНЕС

Друг проблем е с фрагментите в районните ръководства на образованието. „ Опитваме се да усилваме възнагражденията на чиновниците. През предходната година увеличихме заплатите с 16-17% при 20% за учителите. Опитваме се да запазим стъпката, тъй като това е алтернативата. Имаме свободни бройки, разгласяваме състезания за специалисти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР